30. lokakuuta 2012

Jos kaikki meikkini häviäisivät

Varastin taas yhden tagin Youtubesta. Jos lentävä spagettihirviö (tai muu satunnainen monsteri) päättäisi hotkaista kaikki meikkini, nämä kymmenen tuotetta ostaisin saman tien uudestaan.

10 products I would repurchase

Chanel Perfection Lumière

Chanellin Perfection Lumièren kantaisin samantien kotiin lähimmästä myyntipisteestä koska se on vaan edelleenkin ehdottomasti paras meikkivoide mitä olen tähän mennessä kokeillut. Perfection Lumière ei petä koskaan ja se sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kerrostettavuutensa ansiosta sillä saa sekä kevyen pohjan, että peittävämmän tuloksen ja mikä tärkeintä sen pysyvyys on ihan omaa luokkaansa. Kaikki tästä eivät pidä ja kaikille tämä ei sovi, mutta minulle se on lähes täydellinen ja me ollaan edelleen bestiksiä. Teen toki säännöllisiä syrjähyppyjä muillekin puteleille sillä en vaan osaa olla uskollinen yhdelle meikkivoiteelle, mutta kun haluan, että nassuni näyttää extrahyvältä tartun ajattelematta Perfection Lumièreen.

Diorskin Nude concealer

Tämä peiteaine on kulkenut mukanani reilun vuoden ja tulee varmasti kuulumaan vakiotuotteisiini jatkossakin. Vaakuutuin siitä, että tarvitsen ihan ehdottomasti hiukan Nudea elämääni Nekun postauksen luettuani ja niin se vain on, että ei Rouva Dynamiitti taaskaan pettänyt ;) Nude peiteaine on koostumukseltaan kosteuttavaa, siinä on hyvin pigmenttiä ja kaikista kokeilemistani peiteaineista se pysyy parhaiten paikallaan silmänalusilla. Toki Nudekin päivän mittaan hiukan kerääntyy silmänalusten pieniin juonteisiin, mutta ei missään nimessä suurissa määrin. Nude siis peittää tummuuden hyvin ja samalla kirkastaa sy-aluetta mukavasti.

MAC Studio Finish Concealer

On ehkä hassua, että kymmenen tuotteen joukosta 20% on peiteaineita, mutta en osaa olla ilman erillistä peiteainetta kasvoille ja silmänalusille. Silmänalusilla haluan nestemäisempää ja kosteuttavampaa koostumusta kun taas kasvoilla näppyjä ja punoituksia peittäessä vahamaisempi ja kuivempi koostumus toimii paremmin. Studio Finish Concealeriä olen käyttänyt noin puolitoista vuotta (ja se ensimmäinen purkki ei vieläkään ole kulunut loppuun). Valitsen kasvoille aina keltaisempia NC sävyjä, syys- ja talvisävyni on NC15 ja kesällä käytän asetta tummempaa NC20:ntä.

MAC Mineralize Skinfinish Natural

Arvoin pitkään tämän ja Chanelin Mat Lumière meikkipuuterin välillä, mutta realistisuuden nimissä päädyin lopulta MACiin halvemman hinnan vuoksi. En ole aikaisemmin tainnutkaan kirjoittaa Mineralize Skinfinish Naturaleista, vaikka tuote on minulle vanha tuttu. Sävyni on Light Plus eli toiseksi vaalein. Light on minulle talvellakin aina liian vaalea. MSF Natural sopii hyvin viimeistelypuuteriksi isolla siveltimellä naamalle sudittuna ja se toimii myös meikkipuuterina jos sen levittää kabukilla tai sienellä. Se jättää kasvoille kauniin ja luonnollisen mattapinan, joka pysyy mattana pitkään (minulla pitkään on 4-5 tuntia ilman korjailuja).

MAC Eye Brows Lingering/Fling

MACin Lingering kulmakynä on kuulunut kiinteänä osana meikkikokoelmaani alkuvuodesta 2009 asti. Uskaltaisin väittää, että sen kanssa opin viimein meikkaamaan kulmani nätisti ja oivalsin, että kulmien meikkaaminen ei oikeasti ole pelottavaa, vaikeaa tai luotaantyöntävää. Lingering on sävyltään neutraali vaalea taupe. Tummanruskean tukkani kanssa käytin tummanruskeaa Spiked sävyä ja Lingeringiä olen käyttäny blondin ja vaaleanruskean tukan kanssa. Tänä syksynä olen tykästynyt vaaleampiin kulmiin joten ostin Lingeringin kaveriksi vaaleimman sävyn, Flingin johon olen vasta tutustumassa. MACin Eye Brows -kulmakynät ovat automaattikyniä joita ei tarvitse terottaa vaan väri kierretään hylsystä ulos (näitä ei sitten saa kierrettyä takaisin!), koostumus on sopivan pehmeä, jotta väriä irtoaa hyvin, nämä siis eivät ole vahamaisia tai kovia (kuten esim. Make Up Storen kulmakynät).

MaxFactor False Lash Effect

Olisin voinut ottaa tähän erään toisenkin ripsivärin (josta kertoilen myöhemmin), mutta päädyin vanhaan kunnon FLE:hen halvemman hinnan vuoksi, vaikka ei FLE:kään nyt niin hirmuisen halpa ripsiväri ole. Kuvassa on vedenkestävä FLE, joka muuten on täysi fiasko. Vedenkestävä FLE on koostumukseltaan todella, siis TODELLA, kosteaa ja juoksevaa. Supermärkä massa lähinnä klimppasi ripset yhteen eikä tuonut samassa määrin tuuheutta ja erottelevuutta. Ripset olivat onnettomat ja ohuet lirut. Minun valintani onkin siis vesiliukoinen FLE sillä saa kauniin tuuheat ja erotellut ripset ja massaan on mahdollista kerrostaa ripsiin lähes loputtomasti. Vesiliukoinen ja vedenkestävä False Lash Effect ovat siis täysin eri eläimiä.

Nars Pro Prime eyeshadow primer

Luomivärinpohjustaja ja on näillä rasvaluomilla pakollinen hankinta jos haluaa, että silmämeikki ei ole vartin päästä rytyssä luomivaossa. Tutustuin Narsin Pro Primeen Ingrinin videoiden kautta. Ingridillä on superrasvoittuvat luomet ja jos hän vannoo jonkin silmämeikinpohjustajan nimeen on sen pakko olla hyvä. Ja onhan se. Nars Pro Prime pitää silmämeikin siistinä vieläkin paremmin kuin Urban Decay Eyeshadow Primer Potion ja TooFaced Shadow Insurance. Urban Decay ja TooFaced saattavat huonoina päivinä pettää ennen päivän loppua, mutta Narsin kanssa ei näin ole käynyt kertaakaan. Narsin koostumus myös on miellyttävämpi. Erot eivät toki ole suurensuuria, mutta jos luomesi ovat todella rasvoittuvat kannattaa ehdottomasti tsekata Pro Prime. Narsin myy muunmuassa HQhair.

Nars Laguna

Narsin Laguna aurinkopiiteri on kuulunut vakiovarusteena meikkipakkiini viime vuoden kesästä lähtien. Se on kehuttu maasta taivaisiin todella monessa blogissa ja vielä useammalla Youtubekanavalla eikä suotta. Laguna on aavistuksen hohtava, kohtalaisen neutraali ja hieman kultaan taittava keskisävyinen aurinkopuuteri joka sopii hyvin sekä lämpimille että kylmille ihonsävyille. Siitä lähtee juuri sopivasti säyvä ja sen kanssa on helppo työskennellä. Hohtavuutensa vuoksi se ei ole paras mahdollinen tuote varjostusten tekemiseen, mutta aurinkopuuterina se tuo kesän hehkua kaamoksenkin keskelle.

Urban Decay Naked 2

Luomiväreistäni valitsin yhden paletin jonka kanssa voisi mahdollisesti elää koko loppuelämäni ainoana luomivärinä (jos siinä olisi MACin Satin Taupe). Ostin Urban Decay Naked 2 paletin helmikuussa ja se on ollut tänä vuonna ehdottomasti eniten käytössä ollut luomiväripaletti. Naku kakkosessa on vaan kaikki kohdallaan, se on täydllinen luomiväripaletti. En mä siitä mitään muuta osaa sanoa. Naku ykkösen ja kakkosen voi lunastaa itselleen vajaaseen viiden kymmen euron hintaan muunmuassa HQhairista.

Nude huulipuna

Jos kaikki meikkini häviäisivät pitäisi minun jo mainitsemieni yhdeksän tuotteen lisäksi hankkia huulipuna sillä ilman huulipunaa en enää osaa elää. En edelleenkään käytä huulipunaa päivittäin, mutta useita kertoja viikossa ja ehdottomasti aina ulkoilemaan lähtiessä. Vaikka pääsääntöisesti tykkäänkin kaikista omistamistani huulipunista ei yksikään niistä ole niin paljon ylitse muiden, että en missään nimessä osaisi elää ilman sitä. Riippuisi täysin vuodenajasta mikä sävy ostoskoriini päätyisi ensimmäisenä. Keväällä ja kesällä ostaisin jonkun vaaleamman ja persikkaisemman nuden kuten MAC Shy Girl, Creme D'Nude tai Lancome Rouge In Love 200B ja syksyllä ja talvella kääntyisin astetta tummempien nudepunien puoleen kuten MAC Naked Bliss, Honeylove tai Chanel Insouciante. Toki kaipaisin meikkipussiini myös punaista huulipunaa, mutta sen hankkiminen voisi odottaa.

Mitkä kymmenen tuotetta te hankkisitte alta aikayksikön jos kaikki meikkinne olisivat yön aikana hävinneet?

20 kommenttia:

 1. Ja nyt tais lähteä tilaukseen Narsin pohjustaja ! UDPP on ollut tähän asti mulle se paras,mutta kyllä sekin on usein huonona päivänä pettänyt. Too Faced on toiminut vielä huonommin. Mä oon niin kateellinen niille, joiden luomet ei rasvoitu ollenkaan. Kiitti vinkistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tosiaan todella paljon tykännyt tuosta Narsista, ei se mitenkään huomattavasti parempaa ole kuin UDPP mun käytössä, mutta ihan pikkuisen kuitenkin ;)

   Poista
 2. Mulla toimi UDPP jonkin aikaa hyvin ja sitten yhtäkkiä se ei enää pysynyt ollenkaan luomilla. Niinpä siirryin täysin MAC:n Paint Poteihin (Painterly), joka ihme kyllä ei mulla mene luomivakoon, vaikka se ei suoranainen pohjustaja olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Painterlyn kanssa sellaine on/off -suhde. Välillä se toimii todella hyvin ja välillä luomivärit alkaa hiukan kasaantua puolessa välissä päivää. Tuntuu, että se on ihan päivästä kiinni miten se pelittää.

   Poista
 3. Narsin pohjustajaa olen itsekin testaillut nyt jonkin aikaa ja se meni ehdottomasti kärkeen! Ei ole pettänyt vielä kertaakaan, toisinkuin UDPP Ja TFSI. On siis myös mun HG -tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa Narsissa on tosiaan jotain extraa verrattuna noihin kahteen muuten hyvään pohjustajaan.

   Poista
 4. Mulla on aika rasvoittuvat luomet, mutta UDPP ei silti ole pettänyt. Ehkä ihoni on kuitenkin sen verran atooppisuuteen taipuvainen, että UDPP toimii vaikka luomet rasvoittuisivatkin? Mene ja tiedä. Mutta kiitos tuosta Nars-vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo erot UDPP:n ja Narsin välillä nyt toki suuren suuria ole ja yleensä UDPP pelittää, mullakin moitteettomasti, mutta sillä on kuitenkin muutaman kerran käynyt niin, että kahdeksan tunnin jälkeen luomiväri on sisänurkasta pikkuisen lähtenyt luomivakoon päin. Mistään dramaattisesta suttaantumisesta ei tokikaan puhuta ;)

   Poista
 5. Voi kauhee, onkohan se nyt pakko ostaa tuo Diorin peiteaine... oon kuullu niin monesta paikasta kehuja ja mulla on maailman tummimmat silmänaluset. Joku peiteaine silmien alla onkin _aina_ pakko olla, mutta en vaan oo täydellistä löytäny.

  Mun lemppareimmat meikki-asiat on MSCHICin kulmakarvaväri ja varjostuspuuteri, Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion ja Naked ykkönen, muut meikkipussista löytyvät on "ihan jees" eli korvattavissa jos/kun parempi löytyy :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Dior ei ole mikään superpeittävä, eli jos on todella pahasti tummasilmänaluset niin se ei ehkä riitä. Siinä on toki paremmin pigmenttiä ja peittoa kuin monessa, muussa, mutta mikää extreme case concealer se ei ole. Käy vaikka pyytämässä näyte Sokoksesta tai Stockalta ja testaa miten pelittää sulla :)

   Poista
 6. Mä oon sun kaa samoilla linjoilla peiteaineiden suhteen! Hmm, pitäiskö tilata Naku-kakkonen :)

  VastaaPoista
 7. Samaa mietin kuin Maittis, Naked 2 on ehkä pakko vielä jossain vaiheessa laittaa tilaukseen, vaikka luomivärejä onkin jo liikaa. Tuo Diorin peiteaine on kyllä edelleen ihan ykkönen, vasta äsken taas suosittelin sitä vinkkejä kyselleelle. Ei ole edes tehnyt mieli kokeilla muita (paitsi sitä Maybellinen sienipäistä, mutta eipä sekään päihittänyt lempparia) sen jälkeen, kun tuon tuubin löysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kokeilin kanssa sitä Maybellineä ja mua se ei vakuuttanut, oli aikamoinen pettymys itseasiassa :(

   Poista
 8. Hii, hauska postausidea.
  Itellä varmaan ne ekat must hankinnat olisi joku kunnon BB voide, joka tekee tasaista ihoa ja mattaa vähän (silloin puuteri ei ole must), valokynä, poskipuna, Sensain rajaustussi ja ripsivärinä esim juurikin FLE...En tarvis ees kymmentä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin vajaalla kymmenellä voisin olla jos olis pakko ;) Ekana tiputtaisin pois luomivärit ja tokana kulmakynän, mutta loput onkin sitten sellaista vakio kamaa jota olisi ihan pakko olla. Ehkä jos ihan pakko olisi jättää vielä yksi pois niin aurinkopuuteri olisi seuraava, mutta mielellään sen kyllä pitäisi, että saisi edes jotain väriä naamaan.

   Poista
 9. Kiitokset vinkeistä, täytyy ehdottomasti kokeilla Diorin peitevoide kun sitä niin monessa paikassa on kehuttu. Tummat silmänaluset kun kuuluvat perintööni siinä missä yövirkku luonteenikin.

  Nars kiinnostaa merkkinä aina vain enemmän ja selailinkin jo nettikauppoja. Millaisia kokemuksia sulle on HQhair-tilauksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HQhairin kanssa on aina kaikki mennyt ihan hyvin, tuotteet on tulleet ajallaan ja ehjinä jne. Ei onkelmia sen suhteen :)

   Poista
 10. Hauska idea mustakin tämä! :D Ja hihi, toi Fling on tosi loistava kulmakynä, ensimmäinen, jolla saan tehtyä tasan sellaset kulmat kun haluan, paksut, mutta siistit, vaaleat, muttei punertavat. :) Se tosin kuluu luvattoman nopeasti. Nyt päädyinkin kokeilemaan Shisedon tavallista kulmakynää, jossa myös tuntui olevan sopiva sävy ja joka tuntui riittävän pehmeältä (vihaan kovia kyniä, tuntuu, että niillä saa raappia ihonsa rikki), jännittää kokeilla sitä eka kertaa! :D

  Mulla menis ekana kassalle kyl Too Facedin luomienpohjustusaine, joko se MACin Fling -kulmakynä ta sit tää uus Shiseidon, riippuen siitä kumpi tän kisan nyt lopulta voittaa, Cliniquen suosikkimeikkipohja Almost Powder, MACin luomiväri sävyssä Orb + Wedge ja MaxFactorin False Lash Effect Fusion TAI sitten Mschicin uusi ripsiväriä TLC Mascara, joka yllätti tosi positiivisesti! Loppujen kanssa joutuukin sit jo vähän kelaan et mitä mitä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa MACin automaatti kulmakynissä ei kyllä ole ihan hirmuisesti tavaraa, mutta minä kun ei meikkaa kulmia lähes joka päivä niin mulla se kestää ihan hyvin. Vaihtelen välillä myös kynän ja puuterisen värin välillä.

   Poista

Jos kirjoitus ihastutti tai vihastutti jätä kommentti :) Kommenttien hyväksyntä on otettu käyttöön roskapostikommenttien lisääntymisen vuoksi.